Impressie speeltuinenfietstocht 5 augustus

We verzamelden zoals gewoonlijk bij de speeltuin van de Vensterschool De Pendinghe om deze keer De Hoogte weer eens te verkennen. Twee jaar geleden zijn we hier ook geweest, maar de Buurt- en Speeltuinvereniging blijft leuk en er is een speeltuin vernieuwd.

Deze week waren er weer een aantal nieuwe gezichten bij. Leuk! En vandaag fietste Akke van de Gezinsbode met ons mee om zelf eens te ervaren hoe het is en er een stukje voor het wekelijkse huis-aan-huisblad van de stad Groningen over te schrijven. We zijn benieuwd naar het verhaal! Volgende week woensdag komt het artikel er in.

Ondanks dat de zon vanochtend niet scheen, was het toch warm. En we hebben zelfs een paar regendruppen getrotseerd. Toen we bij het compacte speeltuintje op het hoekje tussen de Cortinglaan en de Stinsstraat met speelhuisje, wipkip, wipwapkip en picknickbanken voor de ouders waren begon het iets harder te regenen. De ouders konden even schuilen onder de leilindes en de kinderen onder het afdakje van het speelhuisje. Maar gelukkig was het maar even en bleef het aangenaam warm.

In de volgende speeltuin van Buurt- en Speeltuinvereniging de Hoogte was de glijbaan wel een beetje nattig, maar daar waren we op voorbereid. Een wisser en handdoeken maken het snel droog. De kinderen vermaakten zich goed in de grote speeltuin met klimtoestellen voor jongere en wat oudere kinderen, een kabelbaan, glijbaan, klimtoestel, voetbalveld en heel veel zand van “De Hoogte aan zee” die afgelopen twee weken plaatsgevonden had. En de meloen, perzik, komkommer en druiven gingen er goed in bij de fruitpicknick!

En om 11.30u ging iedereen weer huiswaarts. De meeste kinderen moe gespeeld!