Impressie speeltuinenfietstocht 29 juli

Het was een mooie dag: de eerste speeltuinenfietstocht van de zomervakantie! Deze keer hebben we 3 wat kleinere speeltuinen in Selwerd bezocht. Verstopt tussen de huizen zie je ze niet altijd, maar des te leuker om te ontdekken! Voor veel ouders en hun kinderen weer een complete verrassing wat voor een mooie speeltuin er zit.

Selwerd 1
Zoals gewoonlijk vertrokken we vanaf de speeltuin van Openbare Basisschool De Pendinghe. Daar vandaan zijn we naar de ruim opgezette speeltuin in het huizenblok tussen de Iepenlaan, Populierenlaan en Mispellaan gegaan. Met een klimtoestel en glijbaan, 2 schommels, een pingpongtafel en een groot grasveld om te voetballen leefden de kinderen zich lekker uit. En de ouders hadden een mooie picknickbank tot hun beschikking!

Selwerd 2
Bij de 2e speeltuin in het vierkant tussen de Lijsterbeslaan en de Bottelroosstraat met Berkenlaan en Iepenlaan aan weerszijden hebben we samen van een fruitpicknick genoten. Fijn dat de picknicktafel half in de schaduw van een boom stond. Ze hebben er een huisje met touwbrug en glijbaan, een 4-persoons wipkip en evenwichtstouwen. Ook was er om het hoekje een pannavoetbalveldje, maar daar werd deze keer geen gebruik van gemaakt. Noami leerde ons wel het 21-bal spel. Daarbij moet je de bal 21 keer proberen over te gooien zonder dat het de grond raakt. Nog best moeilijk voor sommige kleinere kinderen, maar ook voor de volwassenen!

Selwerd 3
De laatste speeltuin (tussen de huizen van de Maluslaan en Prunusstraat en de huizen van de Elzenlaan en Esdoornlaan) ligt heerlijk koel onder een groot bladerdek van meerdere bomen. Dat is dus ideaal voor warme zomerse dagen en kwam nu ook goed van pas. De brandweerwagen vinden kinderen altijd wel leuk en er is een mooie klimtoren. Ook zijn er 2 schommels en zijn er bankjes voor de ouders om te zitten. De zandbak heeft heel fijn een net tegen de katten, maar hebben we deze keer niet gebruikt.

Ook een keer mee?
Toen zat de ochtend er al weer op. Er zijn nog heel veel speeltuinen in Selwerd waar we voorbij gefietst zijn. Wellicht voor een volgende keer. Maar er zijn nog heel veel meer speeltuinen in Groningen te ontdekken. Heb je zin om een keer mee te gaan? Geef je op via het aanmeldformulier (https://www.xploregrunn.nl/aanmelden/)